Wat is gastouderopvang?

Gastouderopvang is een flexibele, kleinschalige en persoonlijke vorm van opvang dat plaatsvindt bij een professionele, betrouwbare en geregistreerde gastouder. Een gastouder biedt opvang in eigen huis of in het huis van de ouder(s) aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Zij mag maximaal 6 kinderen opvangen, eigen kinderen tot 10 jaar meegerekend, waarvan:

• maximaal 5 kinderen tot 4 jaar
• maximaal 4 kinderen tot 2 jaar
• maximaal 2 kinderen tot 1 jaar

Bij opvang door een betrouwbare gastouder krijgt uw kind de beste zorg en aandacht. De gastouder begeleidt en ondersteunt uw kind, zodat het zich optimaal kan ontwikkelen.

Opvang bij een gastouder is als een tweede thuis, mede omdat uw kind altijd door dezelfde bekende en vertrouwde gastouder wordt opgevangen. Vaak zijn er ook andere kinderen bij de gastouder waardoor uw kind heerlijk samen kan spelen.

Gastouderopvang is een zeer flexibele vorm, van opvang, omdat u alleen de uren afneemt die u nodig heeft. Tijden overlegt u samen met uw gastouder.
Opvang ’s avonds, in het weekend of op basis van onregelmatigheid is ook mogelijk. Handig wanneer u geen vaste werkdagen heeft.

Idejaal biedt uiterst betrouwbare gastouderopvang in Noord-Holland. Het gastouderbureau, de gastouders en locaties moeten aan bepaalde wettelijk verplichte voorwaarden en kwaliteitseisen voldoen.