Nieuws

22 november 2017
Gastouders gezocht in Wervershoof!
Idejaal zoekt lieve geregistreerde gastouders in Wervershoof voor de opvang van kinderen uit onderstaande gezinnen.
Een meisje van een half jaar. De opvang is nodig op donderdag van 7.00 tot 17.00 uur.
Een meisje van 10 maanden. De opvangdagen en tijden zijn onregelmatig op dinsdag, woensdag en vrijdag. Het rooster is ruim van te voren bekend.
Een meisje van 5 jaar en een jongen van net 3 jaar. Opvang is nodig op dinsdag (eventueel maandag i.p.v. dinsdag) van 7.00 tot 17.30 uur. Het meisje zit op basisschool de Schelp.
Een meisje van ruim 1,5 jaar voor de maandag en dinsdag van 7.45 tot 16.30 uur, exclusief schoolvakanties.
Bent u die lieve gastouder die wij zoeken, lijkt het u leuk opvang te bieden aan één of meer van deze kinderen en heeft u plaats?! Schroom dan niet en bel naar Idejaal, het telefoonnummer is 06-15046232.

Gastouder gezocht in Hoogkarspel
Idejaal zoekt een lieve geregistreerde gastouder in Hoogkarspel voor de opvang van een meisje van 3 maanden en een jongen van 2 jaar. De opvang start per februari en is nodig op vrijdag van 7.30 – 17.00 uur. Wanneer vrijdag niet mogelijk is, is woensdag ook een optie.
Bent u die lieve gastouder die wij zoeken?! Neemt u dan contact op met Idejaal. Het telefoonnummer is 06-15046232.

16 juni 2017

Gastouder gezocht in Lutjebroek!
Met spoed zijn wij op zoek naar een lieve en enthousiaste gastouder in Lutjebroek voor de opvang van 2 meisjes van bijna 4 en 1,5 jaar. Het oudste meisje gaat straks naar basisschool de Baskuul in Lutjebroek.
Er is opvang nodig op maandag van 7.30 – 17.30 uur en dinsdag van 7.30 – 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties is er geen opvang nodig.
Bent u die lieve gastouder die wij zoeken en heeft u plaats voor deze kinderen? Neemt u dan gerust contact op met gastouderbureau Idejaal. Het telefoonnummer is 06-15046232, mailen kan ook naar info@gastouderbureauidejaal.nl

Gastouder gezocht in Medemblik!
Wij zijn op zoek naar een gastouder die het leuk vindt de opvang van 3 kinderen te verzorgen op woensdag. Het gaat om een jongen van 2 jaar en 2 meisjes van 6 en 8 jaar. De meisjes zitten op de Maria school. De opvangtijden zijn van 7.45 tot 15.00 uur.
Bent u die lieve gastouder waar wij naar op zoek zijn of kent u iemand die nog plaats heeft, neemt u dan gerust contact met ons op, het telefoonnummer is 06-15046232.

22 mei 2017
Vanavond organiseerde Idejaal een informatieavond voor ouders en gastouders omtrent gezonde voeding en bewegen gericht op kinderen. Amande Koeman van Foodsisters en Carina Reus van Balancee hebben aan deze avond invulling gegeven.
Het was een hele interessante avond, met veel nuttige informatie en echte eye openers.
Iedereen was enthousiast en ging met een voldaan gevoel en wat leuke attenties naar huis.

27 oktober 2016
Gastouders gezocht!
Idejaal zoekt gastouders in Hoogkarspel voor de opvang van:
Een gezin met 3 kinderen, 6 en 5 jaar en een baby. Het gaat om 1 of 2 dagen, maandag en/of donderdag.
De opvang start half april 2017.

Een gezin met 2 kinderen, een meisje van 7 en jongen van 4 jaar. De opvang is onregelmatig van maandag t/m vrijdag.
De kinderen gaan naar de Meester Spigtschool.
Het betreft noodopvang, dus opvang is alleen nodig wanneer de vaste gastouder de opvang niet kan verzorgen.

25 oktober 2016
EHBO voor ouders
Vaak kreeg ik van ouders de opmerking “mijn gastouder moet overal diploma’s voor hebben en ik als ouder niet. Ik weet ook bijna niets van EHBO”. Toen dacht ik, daar ga ik wat mee doen, ik organiseer jaarlijks een EHBO cursusavond voor ouders, welke specifiek gericht is op kinderen. En ik moet zeggen dat het vanaf de eerste keer een succes is. Zo ook gister. We hadden een enthousiaste groep ouders en de avond was voorbij voor we het wisten. Met een grote dosis humor hebben we een zeer leerzame avond gehad en zijn de ouders naar huis gegaan met veel informatie en nuttige tips.
Bedankt allemaal voor jullie inzet. Dit is zeker weer voor herhaling vatbaar!

17 oktober 2016
Gastouders gezocht!!!

Gastouderbureau Idejaal zoekt lieve gastouders in Wervershoof voor de opvang van:
Een gezin met 2 kinderen, een meisje van 4, zij gaat naar basisschool de Schelp en een jongen van 1 jaar. De opvangdagen zijn dinsdag en woensdag, m.u.v. de meeste schoolvakanties. Het liefst starten we de opvang z.s.m.
Bent u die lieve gastouder die wij zoeken? Neem dan vrijblijvend contact op met Idejaal, het telefoonnummer is 06-15046232.

25 mei 2016
De website zal eerdaags weer een nieuwe look krijgen. Neem gerust een kijkje om te zien wat er anders is geworden.

10 en 23 maart
Cursusavond “Positief opvoeden” voor zowel ouders als gastouder.

1 maart 2016
Hoera! Vandaag het tweejarig bestaan van Idejaal.

26 januari 2016
Vanavond een vergadering gehad met de Oudercommissie.
De oudercommissie bestaat uit 4 ouders. Tijdens vergaderingen wisselen we met elkaar van gedachten over o.a. beleidszaken, ouderavonden, wetswijzigingen en eisen in de kinderopvang.
De oudercommissie is bereikbaar per mail gobidejaal@gmail.com

5 november 2015
Idejaal heeft alle ouders uitgenodigd voor een EHBO cursusavond. De opkomst was groot en de ouders zeer gemotiveerd en enthousiast.

26 en 28 oktober 2015
Deze avonden zijn alle gastouders op herhaling geweest om hun certificaat Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld te verlengen.

1 maart 2015
Hoera!!! Gastouderbureau Idejaal bestaat 1 jaar. Ik ben trots!
Terugkijkend is het een prachtig jaar geweest en ik ben blij dat ik de kans heb gegrepen om het gastouderbureau, waar ik bijna 20 jaar werkte, over te nemen. Het is fantastisch om zoveel plezier te hebben in je werk, wat mede komt door de prettige samenwerking met ouders en gastouders. Met een positieve blik en veel enthousiasme stap ik het volgende jaar in.

4 november 2014
De eerste avond van Idejaal is een feit. Met een mooie opkomst van zowel gastouders als ouders en enthousiaste spreeksters was het een zeer geslaagde avond. En niet alleen leerzaam, maar het was ook een goed moment om in contact te komen met andere ouders en gastouders. Angela Doodeman van Het fotoavontuur heeft ons het een en ander verteld over het maken en bewerken van foto’s. Waar moet je op letten bij het maken een foto en hoe bewerk je nu die ene mooie foto waar nog net niet alles aan klopt. Mirjam Beuker van B&O Info heeft ons nuttige informatie en tips gegeven betreffende mediawijsheid. Onze kinderen komen immers al op zeer jonge leeftijd in aanraking met verschillende vormen van media, denk aan tv, internet, games, enz. Na afloop hebben we onder het genot van een hapje en een drankje gezellig bijgepraat. Dank aan iedereen die deze avond tot een succes heeft gemaakt.